Durant aquestes setmanes de confinament les ciutats és com si haguessin estat al revés: escoles, carrers, bars, botigues i oficines han estat tancades i la majoria de nosaltres ens hem sentit protegits dins de casa. Hem tingut la sensació que el món exterior era perillós, i hem generat una nova por social, la por a contagiar-nos o a contagiar a alguna persona estimada.

Ara és el moment de començar a sortir, a començar a obrir botigues, oficines i poc a poc tornar a una nova normalitat, això fa que moltes persones estiguin desenvolupant  certa por o fòbia a sortir de casa.

Hem de normalitzar  els sentiments que en aquests moments tots tenim d’angoixa, por i preocupació ja que són normals degut a la situació excepcional que estem vivint. És per això que hem d’entendre i acceptar les nostres emocions i expressar-les a la gent més propera, familiars, amics i si cal demanar ajuda professional.  No ens castiguem a nosaltres mateixos per pensar negativament, busquem els recursos per controlar aquests sentiments i comprendre que la incertesa que actualment sentim ens ha de fer més forts i lluitadors.

Les persones que tinguin por a sortir de casa, i els hi resulti difícil tornar al carrer, ho hauran de fer gradualment i de manera progressiva, buscant les seves pròpies estratègies que els hi generin seguretat i confiança i sobretot anar afrontant poc a poc petits reptes que ens demostrin que podem anar superant aquesta por.  I si algú pensa que pot necessitar ajuda psicològica contacteu amb nosaltres i us ajudarem a superar aquesta nova etapa.

Montse Clapera Gil – Psicòloga General Sanitària

Centre de Psicologia de Vic. Rbla. Hospital, 8, 1r pis despatx 2, Vic. Tel. 93 8852094 – 691409890. www.psicovic.com. Al vostre servei des del 1999. Realitzem teràpies infantils, d’adults, de parella, família i pericial

Share Button