Archive: Posts

ÚLTIMES ACTUACIONS EN TDAH (Trastorn d’hiperactivitat amb dèficit d’atenció).

Aquest desembre del 2019 es van realitzar unes jornades amb el Dr. Russell Barkley, expert en el trastorn d’hiperactivitat amb dèficit d’atenció (TDAH).És professor clínic de pediatria a la universitat mèdica de Carolina del Sud i ha dedicat bona part de la seva carrera científica a l’estudi del TDHA, sobretot a la funció executiva i l’autoregulació.

En aquesta trobada vàrem parlar de les EMOCIONS. Les persones, nens i/o adults diagnosticats de TDAH presenten molta impulsivitat emocional, que els crea molts problemes d’autoregulació en el seu dia a dia. A ells els costa moderar l’emoció primària (la ràbia, l’agressivitat …), i això pot ser vist negativament pel seu entorn social, familiar i escolar,  que els pot veure com a “immadurs emocionals”.

El més rellevant és que aquests pacients no són conscients de la seva problemàtica, de la seva impulsivitat emocional, i això dificulta molt el tractament. D’adults poden presentar problemes socials, familiars, amb la continuïtat d’una feina…

El Dr. Barkley està intentant aconseguir que es consideri un trastorn de salut pública a EEUU, d’aquesta manera podrien tenir molt més suport tant a nivell mèdic, social i escolar. Sobretot , tenir un seguiment al llarg de la seva vida i no només a la infància, que és el que passa actualment.

 

*El TDAH és un trastorn amb molta incidència en la nostra societat i no podem oblidar la importància  del tractament a realitzar per ajudar-lo en totes les seves dificultats. Tractament des del moment del diagnòstic  i durant la seva etapa infantil, adolescent i adulta.

 

*Al Centre de Psicologia de Vic, treballem des del 1999 amb nens/es amb TDHA, amb les seves famílies a “l’espai TDAH” i sempre en contacte  amb les escoles per aconseguir el millor dels nostres nens/es. També es realitza seguiment i suport a persones amb TDAH adultes.

Share Button
2017 -Copyright Psicovic | Avis Legal | Política de Privacitat | Cookies
Centre de psicologia de Vic
Rambla Hospital, 8 1r dsptx. 2 
08500 Vic (Barcelona)
Tel.93 885 20 94 / mòbil 691 409 890