Aquest desembre del 2019 es van realitzar unes jornades amb el Dr. Russell Barkley, expert en el trastorn d’hiperactivitat amb dèficit d’atenció (TDAH).És professor clínic de pediatria a la universitat mèdica de Carolina del Sud i ha dedicat bona part de la seva carrera científica a l’estudi del TDHA, sobretot a la funció executiva i l’autoregulació.

En aquesta trobada vàrem parlar de les EMOCIONS. Les persones, nens i/o adults diagnosticats de TDAH presenten molta impulsivitat emocional, que els crea molts problemes d’autoregulació en el seu dia a dia. A ells els costa moderar l’emoció primària (la ràbia, l’agressivitat …), i això pot ser vist negativament pel seu entorn social, familiar i escolar,  que els pot veure com a “immadurs emocionals”.

El més rellevant és que aquests pacients no són conscients de la seva problemàtica, de la seva impulsivitat emocional, i això dificulta molt el tractament. D’adults poden presentar problemes socials, familiars, amb la continuïtat d’una feina…

El Dr. Barkley està intentant aconseguir que es consideri un trastorn de salut pública a EEUU, d’aquesta manera podrien tenir molt més suport tant a nivell mèdic, social i escolar. Sobretot , tenir un seguiment al llarg de la seva vida i no només a la infància, que és el que passa actualment.

 

*El TDAH és un trastorn amb molta incidència en la nostra societat i no podem oblidar la importància  del tractament a realitzar per ajudar-lo en totes les seves dificultats. Tractament des del moment del diagnòstic  i durant la seva etapa infantil, adolescent i adulta.

 

*Al Centre de Psicologia de Vic, treballem des del 1999 amb nens/es amb TDHA, amb les seves famílies a “l’espai TDAH” i sempre en contacte  amb les escoles per aconseguir el millor dels nostres nens/es. També es realitza seguiment i suport a persones amb TDAH adultes.

Share Button