Archive: Posts

Adolescencia I Addiccions Psicosocials 2

ADOLESCÈNCIA I ADDICCIONS PSICOSOCIALS

 

Adolescencia i addiccions psicosocials 2

L’adolescència és una crisis evolutiva, una etapa crítica pel desenvolupament de les noves addiccions.
Accions com:mirar constantment el whatsapp, facebook, comptar les calories que consumeixen en cada àpat, menjar només certs aliments perquè són “sans”, fer exercici constantment…. Aquestes són algunes accions que si es realitzen de manera compulsiva, poden arribar a ser patològiques i esclavitzants.
Cada vegada trobem més adolescents constantment connectats al mòbil, adolescents més preocupats per l’aparença física o per “menjar sa”…… sí, aquestes són conductes repetitives que invaeixen el pensament i que repercuteixen en l’àmbit social, familiar, acadèmic….podem pensar que estem entrant en un trastorn addictiu.
Normalment ens trobem nois/noies amb problemes d’ansietat, amb baixa autoestima, amb problemes d’habilitats socials….. que presenten alteracions del comportament i que poden desenvolupar alguna addicció.
Al centre de psicologia de Vic realitzem des de fa més de 10 anys “Grups d’adolescents” on treballem aquesta etapa evolutiva on, entre tots, intentem d’analitzar aquests comportaments, preveure les conseqüències i buscar conductes alternatives.
A més dels Grups que es realitzen durant tot el curs escolar també, com cada estiu, oferim la possibilitat de Grups durant el mes de juliol on a través de Role Playing, exemples pràctics, modelatge….intentem preveure aquests comportaments que poden arribar a ser patològics.

Share Button
2017 -Copyright Psicovic | Avis Legal | Política de Privacitat | Cookies
Centre de psicologia de Vic
Rambla Hospital, 8 1r dsptx. 2 
08500 Vic (Barcelona)
Tel.93 885 20 94 / mòbil 691 409 890